top of page

Марина Порошенко: Історія - це те, що об'єднує народ і дає можливість пишатися своїми пращурами



Дружина Президента України, Голова Благодійного Фонду Порошенка пані Марина Порошенко разом із українськими та польськими науковцями підписала Угоду про продовження співпраці з реалізації науково-дослідного проекту на тему: «Пошук, ідентифікація, і наукове вивчення найстарішого храму Богородиці, побудованого в Холмі королем Данилом Галицьким».


За словами Марини Порошенко, історія – це те, що об’єднує народ і дає можливість наступним поколінням пишатися своїми пращурами. Розуміючи це, Благодійний Фонд Порошенка у 2013 році виступив з ініціативою проведення історичних та археологічних досліджень у місті Холмі на території сучасної Польщі, де у XIII столітті знаходилася столиця королівства Русі короля Данила Романовича.


Під час підписання угоди відбулася презентація виставки про результати досліджень Холма у 2013 - 2014 рр. та наукових видань: монографії «Від катедральної церкви короля Данила Романовича до базиліки Народження найсвятішої Діви Марії у Холмі» та збірник Матеріалів Міжнародної конференції «Король Данило: культурна і державотворча спадщина його доби». Від Польської сторони були присутні проф. Анджей Буко, археолог Станіслав Голуб та інженер технолог, др. Луціян Газда. Українську групу дослідників представляли проф. Микола Бевз, архітектори Володимир Бевз, Юрій Лукомський, Василь Петрик, а також Роман Гуцуляк та Іван Ільчишин.





Всю статтю можна прочитати тут http://www.president.gov.ua/news/marina-poroshenko-istoriya-ce-te-sho-obyednuye-narod-i-daye-40670




Реставрація мармуризації стін актової зали головного корпусу Національного університету “Львівська політехніка”
Нові статті
Архів
bottom of page